Senin, 09 November 2015

Sembelit Menyembuhkan kronik: Bagaimana untuk Dapatkan Bantuan

Sembelit Menyembuhkan kronik: Bagaimana untuk Dapatkan Bantuan

Tidak kira siapa anda, sembelit kronik boleh menjadi sangat menyusahkan. Ia mengganggu keseluruhan kesejahteraan anda dan boleh memberi kesan bukan sahaja badan anda, tetapi minda anda juga. Lagipun, ia bukan mudah untuk memberi tumpuan kepada perkara-perkara lain apabila anda sembelit! Mujurlah, terdapat banyak penawar sembelit kronik yang anda boleh cuba untuk mendapatkan perkara yang kembali semula dalam masa yang singkat!

Pertama, ia adalah penting untuk memahami apa sebenarnya penyebab sembelit. Pada dasarnya, sembelit adalah fungsi yang tidak wajar sistem penghadaman yang menghalang pergerakan usus yang biasa. Akibatnya, najis menjadi keras dan sukar untuk lulus. Ini boleh disebabkan oleh pemakanan yang tidak sihat, kesan sampingan ubat, penghidratan yang tidak mencukupi, atau kurang bersenam. Jadi mari kita mulakan dengan mengkaji ubat-ubatan sebagai penawar sembelit kronik.

Ini mungkin ubat yang paling biasa digunakan untuk sembelit. Mereka adalah mudah didapati di kedai-kedai ubat dan kedai serbaneka, dan mereka umumnya diketahui berkesan. Walau bagaimanapun, mereka tidak boleh menjadi pilihan yang baik untuk merawat sembelit kronik kerana badan boleh membina satu pergantungan kepada julap ini bagi membuang air besar. Kategori ini termasuk:

Julap perangsang: Produk-produk ini merangsang penguncupan otot-otot usus, yang membantu proses penyingkiran bermula semula. Ini berkesan penawar sembelit kronik, tetapi juga boleh menjadi agak keras pada badan.

Julap Saline: Ini julap menimba air tambahan ke dalam usus yang melembutkan najis dan dengan itu membuat ia lebih mudah untuk membuang air besar.

Pukal julap: Juga dikenali sebagai "Sebahagian besar membentuk" julap, produk-produk yang sangat kaya dengan serat. Mereka membantu tubuh untuk menyerap air yang banyak di dalam usus, yang melembutkan najis dan menjadikannya lebih mudah untuk lulus. Untuk memastikan produk-produk ini tidak benar-benar mempunyai kesan yang mengikat berbanding dengan satu julap, pastikan anda mengambil pukal membentuk julap dengan air yang banyak. Jika tidak, masalah itu boleh diburukkan lagi.

At-Home Sembelit Menyembuhkan kronik

Madu banyak digunakan sebagai julap semulajadi. Untuk menggunakan, bercampur-campur mengenai satu sudu madu ke dalam air hangat dan menghirup ia. Untuk hasil yang terbaik mengulangi proses ini tiga kali sehari. Untuk hasil yang lebih berkesan, campuran bahagian yang sama madu dan cuka epal cider. Campuran ini tidak boleh diambil lebih daripada sekali sehari.

Lemon adalah satu lagi pilihan yang boleh diperolehi di kebanyakan dapur. Potong lemon segar pada separuh dan memerah jus ke dalam segelas panas, tidak panas, air. Untuk campuran ini, tambah satu sudu teh garam biasa. Minum campuran ini sekali sehari, sebaik-baiknya perkara pertama pada waktu pagi.

Jika anda mengalami sembelit kronik, cuba satu atau beberapa ini penawar sembelit kronik untuk mengetahui apa yang bekerja untuk anda. Jika anda tidak tahu penyebab sembelit kronik anda, pastikan anda bercakap dengan doktor anda kerana ia boleh menjadi tanda sesuatu yang serius.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar